CBD LA JOCURILE OLIMPICE 2021?

În lumea sportului, din ce în ce mai mulți sportivi se îndreaptă spre metode naturale pentru a-și vindeca bolile și pentru a renunța la opioide, care pot crea dependență. În acest sens, cannabidiolul sau CBD-ul, le este aliat.


CE ESTE CBD-ul?

CBD-ul este una dintre moleculele din canabis, la fel ca THC-ul. Spre deosebire de acesta, totuși, nu oferă niciun efect euforic sau halucinogen. Mai degrabă, are proprietăți antiinflamatorii și un spectru larg de beneficii medicale. Absorbit în capsule, ulei sau creme, CBD-ul luptă împotriva anxietății, durerilor, promovează un somn mai bun și asigură o stare de bine la nivelul întregului organism.

VIRTUȚILE CURATIVE ALE CBD-ULUI ȘI POPULARITATEA EFERVESCENTĂ ÎN LUMEA SPORTIVĂ

Începând cu luna octombrie 2020, Federația Triatlon din Statele Unite a fost sponsorizată de un producător CBD, fiind astfel, prima organizație a unui sport olimpic care s-a fost afișat în acest fel.


Agenția Mondială anti-doping (WADA) a eliminat cannabidiolul din lista interzisă în ianuarie 2018, iar brandurile solide au început să creeze concentrații aprobate pentru sportivi, fără cantități detectabile de THC.


gif

JOCURILE OLIMPICE 2021 DESCHID UȘILE CBD-ULUI

Jocurile Olimpice din Tokyo vor fi primele în care sportivilor participanți li se va permite să consume CBD, întrucât cannabidiolul a fost eliminat din lista substanțelor interzise de către agenția mondială anti-doping în 2018.